Prajitura poloneza Karpaten

de Cris2711 in Prajituri, 8 Mar 2013 | 10364 vizualizari

 

Am descoperit-o intamplator si nu pot sa va spun cat de buna este.Este cu crema de vanilie,budinca mai bine zis.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat:
  • 1 pahar 200 ml apa
  • 125 gr unt
  • 250 gr faina
  • 5 oua
  • 1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema
  • 700 ml lapte
  • 175 gr zahar
  • 1 praf de budinca Dr. Oetker
  • 125 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 25 gr unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 galbenus
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura poloneza Karpaten:

Cuptorul se preincalzeste la 220°C.

1. Aluatul:

Intr-o oala mijlocie se adauga untul si apa si se lasa sa fiarba la foc mic.

Intre timp se amesteca intr-un castronel faina cu putina apa pana se formeaza o compozitie cremoasa.Se adauga putin cate putin,avand grija sa nu se formeze cocoloase.

Se adauga si cele 5 oua si praful de copt.

Compozitia de aluat se si mixeaza ,daca este cazul.

Eu am ales o forma rotunda de tort.

Se imparte compozitia de aluat in doua parti egale.

Prima jumatate se intinde pe toata forma unsa cu unt si se da la cuptor pentru circa 25-30 de minute pana se coace si primeste o culoare aurie.

Cand este gata ,se lasa la racit 10 minute ,se pune pe un platou,forma se spala,se usuca bine ,se unge din nou cu unt si se adauga a doua compozitie de aluat la cuptor.Se repeta procedura.

2.Umplutura:

Se adauga laptele ,700 ml si zaharul intr-o oala si se pune la foc mic,la fiert.

Se amesteca intr-una.

Praful de budinca de vanilie,125ml lapte si faina se amesteca bine .

Apoi se adauga in laptele cu zahar.

Se adauga si galbenusul de ou.

Se amesteca intr-una pana se formeaza budinca.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Se adauga si untul si se omogenizeaza compozitia cat mai bine.

Cand este gata,se lasa la racit cel putin 5 ore se indeparteaza peretii formei cu grija si se transfera prajitura de pe forma pe un platou.

Se orneaza cu zahar pudra si cu ciocolata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

A se urma pasii exact,reusita garantata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura poloneza Karpaten" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RuthAnne 1

16.10.2013, 19:10

Asta e Karpatka? E fff buna, si eu cumpar de la polonezi, e cel mai apropiat de prajiturile bune din Romania (desi nu atat de bune )

Cris2711 1

16.10.2013, 19:40

Ruth fain ca gasesti sa cumperi,dar crede-ma ca facuta de tine este si mai buna

Krystyan Trendy 1

31.07.2014, 10:29

delicioasa prajitura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Poloneza