Prajitura portocalie - cu suc de rosii

de divainbucatarie in Prajituri, 30 Noi 2010 | 48003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 15 linguri de zahar;
  • 15 linguri de ulei;
  • 15 linguri de suc de rosii;
  • 1 lingurita de amoniac sau 1 plic de parf de copt;
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 1/2l lapte fiert cu 5 linguri de gris;
  • 1 pachet de unt frecat cu o cana de zahar;
  • coaja de la o lamaie si sucul acesteia.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura portocalie - cu suc de rosii:

PREPARARE FOI :

Se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat. Acesta se framanta si se imparte in 4 parti egale. Fiecare foaie se coace aproximativ 15 min la 180°C .

PREPARARE CREMA:

Se freaca untul cu zaharul si apoi compozitia se amesteca cu grisul racit in care am adaugat coaja si sucul de la lamaie.

In final asamblam prajitura: Se pune peste o foaie crema, apoi alta foaie si se repeta operatiunea. Pe una din foi eu am pus si putin gem de caise, un strat foarte subtire…Pentru topping am folosit crema de gris si am presarat nuca macinata. Prajitura va sta minim 24 de ore la frigider pentru ca foile sa se moaie. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura portocalie - cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

divainbucatarie 1

01.12.2010, 13:26

multumesc diana

KATHERINE 1

20.01.2013, 18:30

Prajitura aceasta am descoprit-o de vreo 2 ani,am dat reteta tuturor doamnelor interesate de ea,pe mine la inceput nu m-a impresionat,am facut-o de curiozitate,dar cand am gustat-o........hmmmm,nu am cuvinte ce mult mi-a placut.....,de atunci am facut-o foarte des,e o prajitura tare buna si ieftina,unde mai pui ca e si aspectuoasa ...

IuliaCleo 1

17.09.2013, 12:20

Foile sunt coapte normal sau pe dosul tavii?

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de ananas cu crema de trufe