Prajitura pufoasa cu visine

de Lavinia in Prajituri, 23 Iun 2014 | 32581 vizualizari

 

Bine v-am regasit,dragii mei!>:D

 

INGREDIENTE

  • 5 oua (de tara am folosit eu)
  • 150 g zahar
  • 10 linguri ulei
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 200 g visine fara samburi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu visine:

Am separat albusurile de galbenusuri.

Am mixat albusurile cu un praf de sare pana au devenit spuma apoi am adaugat treptat zaharul mixand bine pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat galbenusurile si uleiul ,lingura cu lingura, mixand usor la viteza mica pana ce am incorporat tot uleiul.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si am cernut-o de doua ori.

Am adaugat faina,in 2-3 transe ,peste compozitia de oua amestecand usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.

La final am adaugat zaharul vanilat,esenta de rom si coaja de lamaie.

Am turnat aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am nivelat bine.

Peste aluat am pus din loc in loc visinele scurse bine de zeama.

Am introdus tava in cuptorul preincalzit la foc mic pentru aprox 30-35 de minute.(testul scobitorii)

TIPS-URI

1

Am folosit o tava patrata de aprox 24 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Lavinia 1

24.06.2014, 21:59

Claudia

- Andreea - 1

25.06.2014, 11:33

Ce pufosenie

ella 87 1

25.06.2014, 14:10

trebuie incercata arata super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ochi de paun