Prajitura pufoasa si aromata cu fructe si seminte

de Valclaudia in Prajituri, 16 Aug 2015 | 3864 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 piersici foarte coapte
  • 4 nectarine foarte coapte
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 7 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei de masline
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri seminte de chia
  • 3 linguri seminte de canepa
  • 2-3 linguri zahar farin pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa si aromata cu fructe si seminte:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Spalam fructele, le stergem cu servetele absorbante de apa, apoi le feliem.

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le frecam cu zaharul si praful de copt, adaugam in timp ce mixam uleiul in fir subtire.

Dupa ce galbenusurile si-au dublat volumul prin mixare adaugam rand pe rand cele 7 linguri de apa minerala.

Incorporam apoi alternativ faina si spuma de albusuri in compozitie, pana epuizam cantitatile. Pentru aceasta operatie renuntam la mixer, folosind o lingura de lemn.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia in tava.

Nivelam, presaram grisul si semintele de canepa, apoi asezam feliile de piersici si de nectarine iar la final presaram semintele de chia.

Dam tava la cuptor pana se coace blatul si trece testul cu scobitoarea.

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racit, decoram cu zahar pudra, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa si aromata cu fructe si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu fructe