Prajitura Quiky

de anuta in Torturi, 26 Iun 2019 | 3748 vizualizari

 

Meniu copii!
O prajiturica fara coacere pentru zilele toride ,o reteta pentru copii.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 200 g biscuiti
  • 150 g unt 
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • crema 1:
  • o cana de frisca lichida
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 100 g branza de vaci,
  • 1 lingura de iaurt,
  • un plic de gelatina(10 g),
  • cereale cu ciocolata nesquik
  • crema 2:
  • o cana de frisca lichida ,
  • 3 pliculete de zahar vanilat,
  • 2 linguri de piure de castane,
  • 2 linguri de pudra de roscove,
  • un plic de gelatina(10 g)
  • decor:
  • bobite de cereale de ciocolata,
  • rulouri de napolitana umplute cu crema de vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Quiky:

Se maruntesc biscuitii si miezul de nuca (lasam bucati mai marisoare) si le framantam cu o lingura cu margarina topita.

Intindem in strat uniform in forma circulara de tort cu inel detasabil, presam bine cu dosul unei linguri si infigem in blatul moale, cu grija pe marginea tortului, rulourile de napolitana (eu le-am taiat in jumatati), una langa alta. Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat pana se intareste, adaugam lingura de iaurt si branzica dulce si mixam bine.

Se topeste la bain marie gelatina hidratata cu apa rece, se toarna in crema in fir subtire, mixam bine si apoi turnam peste blatul de biscuiti, presaram deasupra cerealele si le impingem usor cu o lingura in crema si se da la rece pana pregatim cealalta crema. Mixam frisca cu zaharul vanilat pana se intareste, adaugam piureul de castane si pudra de roscove.

Topim gelatina in 100 ml apa rece si apoi topim la bain marie si turnam in fir subtire in amestec.Turnam peste prima crema si deasupra presaram cu bobite de cereale. Se taie dupa cel putin 2 ore de stat la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Quiky" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Constelatialeu 1

29.06.2019, 21:56

Ce bine arata !

anuta 1

30.06.2019, 19:07

Multumesc mult!! Va rog sa inlocuiti margarina,la mine in retete o sa tot apara ,am intoleranta la ,lactoza si pe langa copii mananc si eu.La fel folosesc frisca vegetala...nu va suparati,cateodata modific reteta ,dar de cele mai multe ori,uit.Daca incercati adaptati dupa preferinta

Ancutsa 1

03.08.2019, 11:48

O bunatate!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vulcan dulce