Prajitura "Racoare intre biscuiti"

de anuta in Torturi, 3 Feb 2016 | 4008 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • esenta
  • crema:
  • 500 ml smantana,
  • 2pliculete de gelatina
  • 300 g branza proaspata de vaci,
  • 2 linguri dulceata de zmeura,
  • 100 g zahar pudra,
  • o mana de zmeura proaspata,
  • cateva capsuni proaspete si parfumate
  • sirop:
  • 200 ml apa,
  • 10 linguri de zahar,
  • cateva linguri de coniac de buna calitate sau lichior din fructe de padure decor, 200 g biscuiti rotunzi fragezi, glazurati in ciocolata,
  • cateva capsuni, zmeura,
  • 150 g ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Racoare intre biscuiti":

1.Se prepara blatul (pentru o forma etasabila de tort cu diametrul de 26 cm) mixand albusurile cu un praf de sarea apoi cu zaharul pana se intaresc.Se incorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si faina turnata in ploaie. Se toarna aluatul in forma de tort si se coace cca. 30 min. la foc potrivit.Se lasa sa se raxeasca apoi se taie pe orizontal, in 2 discuri.

2.Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul apoi la sfarsit,dupa ce stingem focul, se adauga coniuacul sai lichiorul. Se lasa sa se raceasca bine.

3 Se prepara crema mixand bine branzica cu smantana si zaharul pudra apoi se incorporeaza si geletina hidratata in apa rece si topita la bain marin.

4.Se monteaza prajitura in forma in care am copt blatul astfel; se aseaza primul disc din blat insiropat bine apoi se fixeaza biscuitii pe marginea formei, se toarna crema de branzica,se presara bucati taiate de capsuni si zmeura proaspata, se toarna si dulceata in fir subtire pe taoata suprafata cremei apoi se vine cu al 2lea disc si el bine insiropat.

Se preseaza usor cu degetele si se da la rece 2 ore. Se decoreaza deasupra cu ciocolata topita, cu capsuni trase in ciocolata si zmeura. Se mai da la rece inca 30 de minute dupa care se desface forma si se transfera prajitura pe platou. Se serveste portionata in felii subtiri. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Racoare intre biscuiti"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata