Prajitura rasturnata cu cirese

de Lau in Prajituri, 8 Ian 2017 | 2644 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese
  • 5 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 10 linguri faina
  • Decor
  • 150 ml frisca
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu cirese:

Ciresele le spalam si le scoatem samburi. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul si apa, faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie.

Amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia peste cirese si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Cand este gata, o lasam 5 min dupa care o rasturnam pe un platou si o lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca bine si la final, adaugam esenta de vanilie dupa gust. Decoram prajitura dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa