Prajitura rasturnata cu mere

de - Andreea - in Prajituri, 16 Oct 2013 | 4051 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta ''Prajitura rasturnata cu pere'' by Angyb >:D< >:D< >:D

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 225 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 mere
  • 200 ml frisca
  • unt ( pentru uns tava)
  • un varf de sare
  • zahar( pentru presarat tava)
  • 50 gr ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu mere:

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare.Adaugam apoi zaharul si mixam pana ce acesta s-a topit.Adaugam faina si praful de copt si mixam in continuare.

Ungem o tava cu unt si presaram zahar.Asezam merele taiate felii si turnam compozitia de albusuri.Dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade pentru 20-25 minute.

Cand e gata,punem deasupra tavii o farfurie si rasturnam astfel incat merele sa fie deasupra.

Frisca o mixam pana ce devine lucioasa si tare.Ornam prajitura cu frisca.

Separat topim ciocolata cu putina frisca.O lasam sa se raceasca putin si ornam prajitura.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa