Prajitura rasturnata cu prune

de babi5 in Prajituri, 24 Aug 2013 | 3373 vizualizari

 

Am facut acesta prajitura inspirinduma din reteta lui Merisor insa eu am folosit o tava de 45/35 cm si cantitatea trebueste suplimentata cu inca o jumatate din materia prima folosita la reteta lui Merisor .. A iesit super buna ..Multumesc Merisor

 

INGREDIENTE

  • 11 oua
  • 600 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 esenta lamie dr,ottker
  • 1,5 kg prune desimburite
  • 250 gr unt
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 150 gr nuca taiata
  • 18 linguri faina
Portii: 48
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu prune:

Prima data desimburim prunele,taiem nuca .

Apoi intr-o cratita caramelizam 300 gr zahar si am tapetata o tava de 45/35 cm peste tot fundul tavii ,apoi am taiat fisiute de unt din 50 gr apoi am pus simburii de nuca dupa care am asezat prunele cu partea desimburita in jos.

Dupa care am separat ouale, albusul de galbenus.Apoi am batut bine albusurile adaugind treptat 18 linguri de zahar (300 gr )si zaharul vaniliat; dupa ce am batut bine am adaugat treptat galbenusurile ,200 gr unt topit cu 3 linguri de ulei ,apoi am incorporat cu o paleta de lemn faina amestecata cu praful de copt si astfel compozitia obtinuta am pus-o peste prune in tava.

Am nivelat si am dat la cuptorul in prealabil incins la 180 grade.

Cind prajitura s-a rumenit bine o scoatem din cuptor si o intoarcem imediat pe o alta tava ,pentru ca altfel caramelul se intareste si nu o mai putem intoarce.

Este o prajitura de sezon si este foarte buna.

TIPS-URI

1

Eu am folosit exact cantitatea din reteta lui Merisor si tava mea este prea mare,compozitia nefiind suficiienta

2

Am scris cantitatea suplimentata in reteta

3

Este o prajitura buna si cred ca se poate orna fiecare bucata cu un picut de frisca pentru decor si aspect ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu prune