Prajitura Rumba

de stefy_a in Prajituri, 25 Apr 2013 | 10404 vizualizari

 

Desert cu rahat

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 foi de napolitane
  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 100 g faina
  • 200 g rahat
  • 50 g stafide
  • 1/2 praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 125 g zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 linguri amidon
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rumba:

Blat:
- albusurile se bat spuma tare cu zaharul - ca de bezea
- se adauga faina cernuta si praful de copt
- se amesteca usor cu o spatula de lemn, pana se incorporeaza faina
- se adauga apoi stafidele si rahatul taiat cubulete
- se amesteca bine si compozitia rezultata se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit,la 160 de grade aproximativ 30 de minute - pana ce trece testul cu scobitoarea

Crema:
- galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, amidonul si laptele caldut si compozitia se pune la fiert pe baie de aburi sau la foc mic
- se amesteca incontinuu pana se ingroasa ca o budinca si se lasa la racit
- cand crema s-a racit, untul se mixeaza spuma si apoi peste el se adauga crema
- se amesteca bine pana se omogenizeaza
Asamblare:
- se pune prima foaie de napolitana, se unge cu crema jumatate din crema, se adauga blatul racit, peste el se adauga si se uniformizeaza a doua parte de crema si peste acesta se aseaza cu grija a doua foaie de napolitana
- se pune peste prajitura ceva greu ca sa se preseze mai bine prajitura si se lasa la frigider peste noapte sau pentru cateva ore
- prajitura se feliaza cu un cutit bine ascutit



Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rumba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rumba cu mac