Prajitura secuiasca

de miremirc in Prajituri, 13 Apr 2012 | 10157 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 200 g faina
  • 140 g unt
  • 1 ou
  • 70 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 borcanel marmelada de caise
  • Umplutura :
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g nuci macinate
  • 1 lg rom
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura secuiasca:

Pentru aluat : intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si untul moale de la temperatura camerei, adaugam zaharul , apoi oul intreg.

Amestecam cu o lingura pentru omogenizare si intindem aluatul tot cu lingura intr-o forma (d=25*35 cm) .

Peste aluatul din tava intindem marmelada de caise.

Pentru umplutura : mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se topeste zaharul, apoi adaugam coaja rasa de lamaie, rom-ul si zeama de lamaie.

La sfarsit incorporam nucile macinate, omogenizam si turnam peste aluatul uns cu marmelada.

Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste prajitura putin deasupra .

Lasam sa se raceasca, apoi putem taia.

SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura secuiasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

adry88 1

14.04.2012, 17:17

buna

alinutzika 1

14.04.2012, 22:43

o bunatate....

susu 1

30.01.2015, 13:41

Este in genul prajjiturii figaro care-mi place la nebunie. Am trecut-o si pasta la favorite. Ancuta si praji meu tot dezmembrata a iesit dar nemaipomenita, prajitura de genul asta cam asa iese dar ce conteaza daca e buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere rase si sos de ciocolata