Prajitura Snickers

de Julie in Prajituri, 30 Dec 2011 | 12328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri,
  • 100 g zahar,
  • 200 g nuci macinate,
  • esenta de vanilie,
  • 6 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 2 linguri cacao.
  • Crema:
  • 6 galbenusuri,
  • 14 linguri zahar,
  • 200 g nuci maruntite,
  • 200 g unt,
  • esenta de vanilie.
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Blat:

Se mixeaza albusurile cu zaharul, pana cand se obtine o bezea tare. Se adauga esenta, nucile si faina amestecata cu praf de copt si cacao. Se amesteca usor. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp se 20-25 minute. Blatul se lasa sa se raceasca si se taie in doua. Se obtin doua foi cu dimensiuni de 30 x 17 cm (dimensiuni tava 30 x 35cm).

Crema:

Intr-un vas se caramelizeaza 7 linguri cu zahar, se trage vasul deoparte si se adauga untul. Se amesteca pana se topeste, se adauga nucile si apoi galbenusurile frecate cu restul cantitatii de zahar. Se pune crema din nou pe foc si se lasa sa fiarba 5 - 6 minute pana ce se ingroasa.

Asamblarea:

Peste prima foaie se intinde jumatate din crema, se aseaza cea de-a doua foaie si restul cantitatii de crema. Se da prajitura la rece pana cand crema se intareste putin, apoi se toarna ciocolata topita. Se da din nou la rece. Se taie dupa preferinta, in patrate sau dreptunghiuri, abia dupa ce este bine racita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata