Prajitura suedeza cu migdale caramelizate

de RuxyRux in Prajituri, 12 Mai 2012 | 10894 vizualizari

 

Multumesc din suflet pentru reteta deosebita Oanaoana...am preparat aceasta prajitura cu ceva modificari dupa gustul meu...stia regele ce stia....chiar e un desert de Oscar! Este una dintre cele mai delicioase prajituri pe care le-am facut si le-am mancat vreodata...cea de la Ikea e departe de ea, de acum va ramane definitiv favorita mea la mese festive si atunci cand apare pofta de dulce si bun...

 

INGREDIENTE

  • 150 gr migdale macinate
  • 150 gr zahar ( brun am pus eu)
  • 6 albusuri
  • 1/2 lingurita extract de vanilie

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 120 gr zahar pudra
  • 300 ml smantana pentru frisca( neindulcita)
  • 120 gr unt moale
  • 1 lingurita extract de vanilie( esenta sau zahar pudra)

Caramel:

  • 30 migdale maruntite
  • 7 linguri de zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura suedeza cu migdale caramelizate:

Eu din start am facut o data si jumatate reteta, data viitoare o dublez fara doar si poate...si am copt migdalele pentru a le intensifica gustul.

Am preparat blatul:

Am copt pentru 6-7 minute migdalele( toate),  la 200 de grade ,apoi le-am separat pe cele pentru blat . Le-am racit apoi le-am pus la blender si le-am maruntit.

Am mixat albusurile pana au devenit spuma, am adaugat si zaharul si am batut pana a devenit o spuma tare, batoasa. Am adaugat vanilia si migdalele maruntite dupa ce s-au racit. Forma de tort am tapetat-o cu hartie pergament pe fund, am uns-o cu unt si am impartit compozitia in doua( am copt doua foi). Am pus in forma jumatate si am copt  pentru aprox. 15 minute. Am pus si a doua foaie la copt si am procedat in acelasi mod, apoi am lasat foile sa se raceasca.

Crema:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul intr-un vas apoi se adauga si frisca lichida, se pune la foc mic si se mixeaza in continuare pana se ingroasa si da in clocot.

Se ia de pe foc si se adauga untul si vanilia. Se raceste.

Am caramelizat zaharul( stati langa el sa nu se arda), am adaugat migdalele coapte si  maruntite la blender si apoi le-am rasturnat pe o foaie pergament unsa cu putin ulei. Racim si zdrobim totul la robot.

Cand se raceste bine amestecul se adauga in crema.

Asamblam prajitura, un blat un strat de crema, apoi din nou blat si l-am imbracat cu  ultimul strat de crema cu migdale caramelizate. Lasam la frigider( eu am lasat-o toata ziua)...

Ce sa va mai spun...e nemaipomenita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura suedeza cu migdale caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

MonaMimi 1

14.05.2012, 13:18

delicios

RuxyRux 1

05.03.2014, 14:03

O prajitura incredibil de delicioasa...si noaptea o visez ...Merita probata fara doar si poate.... abia astept sfarsitul de saptamana sa o prepar

deyutzky 1

17.01.2016, 22:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si stafide