Prajitura ''talmes-balmes''

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Feb 2013 | 44531 vizualizari

 

Nu prea respect reguli si fac ce-mi trece prin cap.Mai ales daca ramane niste nuca macinata,am primit oua de la mama si se mai gasec una alta prin preajma,fac ceva repejor...,

 

INGREDIENTE

  • Foi 2 buc
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • Crema
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 50 ml apa
  • 150 g nuca macinata
  • Glazura
  • 100 ml apa
  • 150 g zahar
  • 5 linguri cacao
  • 50 g unt
  • bucatele de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''talmes-balmes'':

Foi:

Se bat albusurile spuma cu un  praf de sare, se adauga zaharul si se bate pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul ,galbenusurile, unul cate unul si la final faina. Compozitia se imparte in doua si se coc doua foi. Intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie se da la cuptorul incins, e gata cand trece testul scobitorii. Se procedeaza la fel si cu jumatatea ramasa. Se lasa la rece pana pregatim crema

Crema:

Apa cu zaharul si cacaoa se fierb, pana se ingroasa. Se adauga peste untul frecat bine si se omogenizeaza, se lasa 15 minute la rece si apoi se adauga si nuca macinata.

Glazura:

Apa cu zaharul ci cacaoa pe foc sa se ingroase, se da de pe foc si se adauga untul, se lasa un pic sa se raceasca, cat suportam degetul pe ea .

Asamblare:

Prima foaie crema cu nuca, foaia a doua peste care turnam glazura inca calduta si presaram bucatele mici de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''talmes-balmes''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Krem a la krem (reteta nr 100 !!! )