Prajitura "Tavalita" de post

de JulyCris in Mancaruri de post, 23 Mar 2014 | 44064 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 gr zahar
  • 5 linguri miere
  • 150 ml apa in care se dizolva 1 lingurita amoniac
  • 100 ml ulei
  • 500 gr faina
  • Sirop-crema
  • 300 ml apa
  • 300 gr zahar
  • 1 pachet margarina Unirea
  • 5 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Ornament
  • Nuca de cocos sau nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Tavalita" de post:

Blat

Faina cernuta se pune intr-un bol peste care se adauga apa in care s-a dizolvat amoniacul,zaharul,mierea,uleiul,esenta de rom.Se amesteca bine pana la omogenizare completa si se pune aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,apoi se baga la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii. Pregatim siropul-crema.

Apa cu zaharul se pun pe foc si se lasa sa se lege putin.Se adauga cacaoa,se lasa sa se ingroasa putin.La sfarsit se adauga margarina si esenta de rom.Se da la o parte.

Taiem blatul(dupa ce s-a racit) si dam fiecare bucatica prin sirop.Atentie! Siropul trebuie sa fie cald,altfel se alege margarina. Dupa ce le-am trecut prin sirop,le "tavalim" prin nuca de cocos sau nuca macinata.

TIPS-URI

1

Daca nu aveti amoniac,inlocuiti cu praf de copt.Acesta se amesteca cu faina.

2

Retineti! Se va folosi amoniac,nu bicarbonat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Tavalita" de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si foi de cartofi