Prăjitură televizor

de Bunica in Prajituri, 13 Iul 2009 | 24909 vizualizari

 

Vă mai amintiţi de prăjiturile cu foi coapte pe dosul tăvii?

 

INGREDIENTE

       Blatul 1
  • 500 g. făină
  • 1 ou
  • 5 linguri lapte călduţ
  • 1 linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet de unt sau margarină
       Blatul 2
  • 4 ouă  
  • 5 linguriţe de apă
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de făină
  • zahăr vanilat
        Crema
  • 300 g. zahăr
  • 300 ml. lapte
  • 2 linguri de faină
  • coajă de lămâie rasă
  • vanilie
  • 1 pachet unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură televizor:

Blatul1

Se frământă toate ingredientele, se imparte compoziţia in două , se  întind 2 foi si se coc pe rând pe dosul tăvii.Tava trebuie să fie unsă si înfăinată. Blatul este copt când se rumeneşte uşor.

Blatul 2

4 albuşuri bătute spumă peste care se adaugă 5 linguri de apă treptat, 8 linguri de zahăr şi 8 linguri de făină.arome.

Se coace în aceeasi tavă pe dosul căreia s-au copt foile. Se unge tava, se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna blatul in tava si se da la cuptor. Este copt cand nu se mai ia pe scobitoare.

Crema:

Se fierb la bain-marie laptele cu zaharul si faina. Cand s-a ingrosat crema (trebuie sa ramana o dunga cand dai cu lingura prin ea), se adauga zeama de la o lamaie, untul, zaharul vanilat.In crema se pot pune si nuci pisate.

Se pune o foaie cu cacao, se unge cu crema, apoi blatul 2 ,se unge cu crema si la final cealalta foaie cu cacao.

Se pudreaza sau se orneaza cu orice glazura vrei.

Se lasa 24 ore la frigider si apoi se taie. 

TIPS-URI

1

Este putin mai migaloasa , dar va spun eu ca merita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură televizor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz