Prajitura Toska

de Aletta in Prajituri, 2 Ian 2017 | 8481 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
O apreciez foarte tare pe Teo'Kitchen si de la ea am foarte multe retete de prajituri si nu numai, Toska e de la ea si pot sa zic ca e una din cele mai bune prajituri pe care le-am facut.
Reteta originala : http://www.teoskitchen.ro/2013/02/prajitura-toska-cu-mac-si-crema-de-vanilie.html

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru o tava de 26*39 cm:

  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
  • 80 g faina
  • 100 g mac
  • 3 linguri cocos
  • o lingurita praf de copt

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 180 g zahar tos
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 200 g unt moale
  • esenta de vanilie sau baton

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • o lingura de miere

In plus:

  • 300 g biscuiti
  • 200 g zahar tos
  • 100 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Toska:

Am inceput prin a incinge cuptorul la 180 de grade C.

Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina.

Albusurile le-am batut spuma cu praful de sare, apoi am adaugat si zaharul treptat. Apoi cu spatula, am adaugat si restul ingredientelor, faina, macul, praful de copt, cocosul. Am copt blatul cam 30 de minute apoi se lasa la racit.

Crema se face astfel: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul la viteza mare, am adaugat laptele caldut in care se desface amidonul fara a avea cocoloase,  se adauga si esenta de vanilie sau baton si se transfera intr-un vas termorezistent si se pune pe baie de aburi pana se ingroasa. Se acopera cu folie si se lasa la racit.  Spumam untul si se adauga crema rece. Se toarna peste blatul de mac si se da la rece.

Intr-o cratita cu fund dublu, am caramelizat zaharul, apoi cand a devenit maroniu, am adaugat apa, apoi am mai lasat pe foc sa se topeasca.

 Punem biscuitii dati prin acest sirop de caramel peste crema, apoi facem o glazura pe care o turnam peste biscuiti.

Pentru glazura de ciocolata, se pune intr-o cratita cicolata, frisca lichida, untul si mierea si se amesteca bine, apoi se toarna peste stratul de biscuiti.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se lasa peste noapte la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Toska" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cafelina