Prajitura turnata cu dovleac

de MIUTA in Prajituri, 15 Oct 2011 | 24399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • un praf de copt
  • 12 linguri faina
  • 2 kg dovleac
  • o esenta de vanilie
  • o lingura scortisoara
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr unt
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu dovleac:

Se taie dovleacul si se curata de coaja.Se da pe razatoarea mare.

Intr-o cratita se topeste 100 gr unt si se pune peste dovleacul dat pe razatoare.

Se lasa la calit cca 10 minute amestecand cu grija sa nu se lege de cratita.

Se pune 3 linguri de zahar si o esenta de vanilie.

Se mai lasa inca 5 minute pe foc dupa care se da la rece.

Cand dovleacul este aproape racit ne apucam de facut aluatul pentru prajitura.

Amestecam foarte bine ouale cu zaharul.

Adaugam uleiul,laptele,praful de copt si la sfarsit faina.

Eu am mixat toate ingredientele.

Turnam jumatate compozitia de aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se da la cuptor pentru 10 minute la foc potrivit.

Se scoate dupa 10 minute din cuptor si se adauga crema de dovleac.

Peste crema de dovleac se pune cealalta jumatate de aluat.

Se da iar la cuptor pentr cca 35-40 minute.

Se taie dupa ce sa racit.

Daca preferati se poate pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema