Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure

de Irina in Prajituri, 12 Noi 2014 | 14258 vizualizari

 

Prajitura asta am pregatit-o special pentru Mitinita si maruntele ei, care isi anuntasera vizita la noi saptamana trecuta. Dupa parerea mea, a iesit tare buna, usor insiropata, nici foarte dulce, cu o crema usoara de mascarpone, capsuni si afine si niste dungi de ciocolata pe deasupra. Cum maruntelele nu credeau ca am ascuns capsunele si afine prin crema, le-am poftit sa se convinga. :))

 

INGREDIENTE

  • Pt blatul de cacao:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei+ 2 linguri de apa
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de migdale
  • esenta de rom
  • Pt sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar brun
  • esenta de migdale+rom
  • Pt crema:
  • 2 cutii crema mascarpone
  • 300 ml smantana
  • 3 linguri miere de albine
  • 1 plic gelatina
  • capsuni
  • afine
  • Pt glazura de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure:

Am pregatit un blat pandispan cu cacao:

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, dupa care am adaugat uleiul, apa, cele 3 linguri de cacao, esentele si faina(plus praful de copt). 

Albusurile le-am batut spuma si le-am incorporat usor in crema.

 Am pregatit o tava de 30/40 cm: am uns-o cu unt si am tapetat-o cu hartie de copt. Am turnat compozitia in ea si am pus tava in cuptor pana s-a copt blatul.

E gata cand trece testul scobitorii. :)

Crema am preparat-o foarte usor, de asemenea: am pus intai gelatina la inmuiat in apa. Am mixat mascarpone cu smantana si mierea de albine, am adaugat gelatina, iar la final fructele.

Dupa ce blatul s-a racit, l-am insiropat si am intins peste el crema. L-am pus in frigider peste noapte.

Glazura de ciocolata am pregatit-o a doua zi, de dimineata: am pus smantana intr-un vas pe foc, am adaugat ciocolata rupta in bucati si am amestecat pana s-a topit ciocolata. Am adaugat si un cub de unt si l-am incorporat in crema. 

Am scos prajitura pe un platou, am taiat cuburi pe care le-am distantat si am turnat glazura cu o lingura, formand dungi de ciocolata pe suprafata alba a prajiturii. 

 

 

 

TIPS-URI

1

pentru ca blatul sa fie pufos adaugati albusurile usor in compozitie;

2

in crema eu am pus miere de albine, dar o puteti inlocui cu zahar, daca doriti;

3

de asemenea cantitatea de miere nu e obligatorie, mai adaugati daca preferati crema mai dulce sau chiar micsorati-o;

4

daca glazura de ciocolata nu vi se pare suficient de fluida pentru a decora prajitura, mai adaugati smantana in ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Mitinita 1

14.11.2014, 13:41

Doar acum am citit introducerea si am vazut ca ne era dedicata

RuxyRux 1

17.11.2014, 17:56

Ce prajitura fina...delicioasa...incredibila...facuta cu drag de manutele tale Irinuca scumpa...pentru doua fetite minunate si-o mamica pe masura! De vis frumos! direct la favo *****

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 16:13

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si jeleu de zmeura