Prajiturele "Boabe de cafea"

de Criss in Prajituri, 3 Ian 2012 | 9488 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -400 g biscuiti (eu am pus mai multi 10 pungute, deci 440g ca s-au adunat o tona de la scoala :D)
  • -150 g nuca macinata
  • -200 g zahar pudra
  • -2 linguri cacao
  • -esenta de rom
  • -100 g unt/margarina topita
  • -100-120 ml cafea
  • Pentru glazura:
  • -100 g ciocolata (eu am pus jumatate amaruie, jumatate cu lapte)
  • -frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele "Boabe de cafea":

Se macina biscuitii si nucile si se pun intr-un bol. Se adauga zaharul pudra, cacao, esenta de rom, untul topit si cafeaua. Cafeaua se adauga treptat, in timp ce se framanta un aluat ca de salam de biscuiti. Din acest amestec se formeaza bilute, care se aplatizeaza dandu-li-se oforma ovala. Cu ajutorul unui cutit se face o adancitura si astfel obtinem bobitele de cafea. Voi puteti sa le faceti mai frumoase. :)

Se pun prajiturelele in frigider pentru o ora dupa care se glazureaza. Se topeste ciocolata la microunde si se adauga frisca pana cand se obtine o glazura suficient de cremoasa. Se ia fiecare bobita de cafea si se glazureaza, adica se introduce "fata" in ciocolata. Va cam umpleti de ciocolata pe degete, dar nu conteaza. :) Se lasa sa se usuce, apoi se pun in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele "Boabe de cafea"" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Nuci