Prajiturele cu alune, caramel si ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 21 Dec 2011 | 11421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Strat1
  • 160 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 360 g faina
  • 2 g  praf de copt
  • Vanilie
  •  Strat 2:
  • 150 g zahar
  • 70 g unt
  • 100 ml smantana dulce (305 grasime)
  • 200 g alune
  •  Strat 3:
  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  •  Fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu alune, caramel si ciocolata:

Strat 1:

Untul usor topit  se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga galbenusuri si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt. Bila de aluat se intinde si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coace aprox 20 minute, pana se rumemneste putin.

Strat 2:

 Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul. Se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga alunele.

Strat 3:

Ciocolata rupta bucati se pune intr-un vas la baine-marie impreuna cu untul si frisca lichida pana se topeste.

Asamblare:

In tava in care se afla blatul, se pune amestecul de caramel cu nuci  si se da la congelator pentru 15 minute, apoi se toarna glazura de ciocolata, se presara fulgi de cocos si se pune tava in frigider pentru 5-7 ore sau peste noapte.

A doua zi se taie in bucati potrivite si se pastreaza in cuti metalice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu alune, caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Sidy 1

30.12.2011, 07:55

silvi0ara 1

03.01.2012, 12:48

Tare bine arata.

ccrisstiana 1

14.01.2012, 13:00

cat de bine arata =P~!la favorite cu ea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolată şi budinca de vanile