Prajiturele cu crema de branza si zmeura

de alice_ciobanu in Prajituri, 26 Iun 2012 | 4631 vizualizari

 

Iubesc zmeura!! Voi, nu? O ador...asa frageda cum e ea, dulcele ala usor acrisor...inconfundabil gust si aroma. Si marturisesc ca ma infrupt din ea, asa...fara nici o jena, direct de pe nuielusele tinere cautand-o cu nesat printre frunzele dese.

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 gr zahar tos
  • 125 gr faina
  • pentru crema de branza si ornat:
  • 250 gr branza de vaci frecata cu o lingura smanatana (o puteti inlocui cu o cutie de Philadelphia)
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • zmeura, capsuni 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu crema de branza si zmeura:

Preincalziti cuptorul la treapta 4 sau 180 grade. Ungeti cu unt si tapetati cu faina forme de minitarte, daca aveti, daca nu atunci pregatiti in acelasi mod o tava mare de tarta sau rotunda, cu inel. 

Bateti spuma 10 albusuri , nu aruncati galbenusurile, ca va zic eu imediat intr-o postare pe aici ce sa faceti cu ele si cum sa le folositi, dupa principiul nimic nu se arunca, totul se recicleaza :). Deci mixati-le bine cu un praf de sare pana devin albe dense si sticloase. Adaugati praful de copt si esenta de vanilie si mixati puternic. Incet si sigur si neaparat in ploaie fina adaugati cate 2 linguri de zahar tos mixand puternic dupa fiecare. Cu miscari delicate si elegante incorporati faina cernuta si incepeti a distribui cate 2 linguri de compozitie in formele pregatite.  dati la cuptor pentru 25-30 minute. Scoateti si lasati la racit.

Pentru crema frecati spuma branza cu smantana si zaharul tos.

Cand blaturile s-au racit complet puneti pe fiecare cate 2 lingurite de crema de branza, intindeti incet si deasupra puneti zmeurici si capsunici.

Cam asta fu tot... simplu, nu-i asa?

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu crema de branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

elucubratiiculinare 1

27.06.2012, 14:35

imi place

mihaelar63 1

28.06.2012, 16:49

Prajiturici de prajiturici
Extra-sfat , lasa tu mladitele tinere ca pe cele mai viguroase se face zmeura mai mare

alice_ciobanu 1

29.06.2012, 12:19

pai pe aia mai mare o culeg...pe aia de pe alea tinere le pap

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza si visine