Prajiturele cu miere ( turta dulce )

de miremirc in Prajituri, 1 Feb 2011 | 7016 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 1/2 kg zahar,
  • 5 oua,
  • 1 lgt bicarbonat,
  • 1 lg scortisoara,
  • 3 lg miere,
  • 200 g unt ( margarina ),
  • putina apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu miere ( turta dulce ):

Se amesteca toate ingredientele (untul sa fie la temperatura camerei), se framanta pana se formeaza un aluat - daca mai este nevoie adaugam faina - care se intinde cu sucitorul pe masa presarata cu faina ; decupam diferite forme si le punem in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt. Daca dorim putem folosi creioane colorate de la Dr.Oetker, daca nu, le lasam asa cum sunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu miere ( turta dulce )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

danamatei 1

02.02.2011, 20:29

Sunt super, acum le-am scos din cuptor.

goldielocks 1

03.02.2011, 23:45

ce frumoase sunt

miremirc 1

11.02.2011, 17:27

danamatei ma bucur ca le-ai facut ;sunt foarte buni si se pot pastra si pana la 1 luna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea dalmatiana