Prajiturica Maria

de epurasha2bb in Prajituri, 17 Aug 2010 | 12896 vizualizari

 

am facut-o de Sf.Maria

 

INGREDIENTE

pt.blat:

  • 7 oua
  • 150 g faina alba pt.prajituri
  • 4 linguri cacao 
  • 150 g zahar alb
  • 1 esenta de vanilie fiola Dr Otker
  • 1 pliculet praf de copt

pt.insiropat:

  • apa cu zahar si esenta de rom;

crema :

  • 1 plic de crema de vanilie Dr.Otker,
  • 1 plic crema lchior de oua Stilla Dolce
  • 500 ml lapte rece,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 1 ceasca de miez de nuca macinata,

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturica Maria:

Se fac 2 blaturi dreptunghiulare care se vor taia in 2 fiecare obtinand in final 4 foi.

Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava dreptunghiulara cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu in cuptorul preincins.Nu umblam 15-20 de minute, in functie de puterea cuptorului.Apoi testam cu scobitoarea si daca e gata il lasam cu usa intredeschisa sa se raceasca.Apoi cand s-a racit bine il taiem in 2 si-l insiropam.

Se umple cu crema de vanilie preparata cu lapte rece cu mierul la viteaza mare cateva minute in care adaugam apoi zaharul vanilat si miezul de nuca pisat marunt.

Daca aveti timp si rabdare peste stratul de crema puteti adauga si mici faramite de zahar ars care se fac topind zaharul si intinzandu-l pe o suprafata dura dupa care il zdrobiti si macinati acele bucati mari pana obtineti niste frimituri de zahar ars.

Se pune crema intre blaturi si deaspra prajiturii si se intinde bine cu un cutit sau o spatula, apoi se orneaza deasupra cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturica Maria" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

epurasha2bb 1

20.08.2010, 16:08

multumesc fetelor, iassmyna crema am luat-o de la kaufland unde sunt toate cremele si budincile si esentele.

iassmyna 1

21.08.2010, 10:50

Multumesc tare de raspuns !

Dana Cristea - pusikmea 1

23.08.2010, 07:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura delicata