Praz cu masline

de danakarin in Mancaruri de post, 19 Noi 2011 | 5461 vizualizari

 

M-am inspirat din Sanda Marin

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de praz
  • 200 g masline negre
  • 50 g pasta de rosii
  • 1 lingurita de oregano
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingura de faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz cu masline:

Curatam si taiem feliute partea alba a prazului dupa care il oparim cu apa clocotita. Strecuram bucatile de praz si le calim in ulei pina capata un pic de culoare.

Intr-o alta cratita prajim faina fara ulei pina devine usor galbuie , dar nu se arde, adaugam pasta de rosii si cam 200 ml de apa, si fierbem aceasta compozite 10 minute dupa care o turnam peste praz. Adaugam maslinele fara simburi, dergem cu sare,daca este necesar, caci maslinele sunt destul de sarate, presaram cu oregano si dam la cuptor la foc mic pentru 30 de minute.

 

TIPS-URI

1

Fragezimea prazului si calitatea maslinelor este hotaratoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

ionela2682 1

20.11.2011, 12:09

tocmai buna pt zilele de post!!!

danakarin 1

20.11.2011, 17:06

ionela, multzumesc pentru vizionare!

mena29 1

20.11.2011, 19:26

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de praz cu ciuperci si masline