Praz cu masline si garnitura de cus-cus

de DIANA B in Mancaruri de post, 19 Noi 2011 | 5513 vizualizari

 

Sunt in extaz ... mi-au sosit tigaile SPIDER PAN si trebuia sa le testez musai ; a meritat investia ... acum tre' sa-mi propun sa achizitionez si setul DELIMANO , care ma apasa pe creier , daca nu-l comand ...
Cantitatea pe care am facut-o este doar ptr doua portii , cat sa pape prietena mea , tiitoarea tuturor posturilor si sa-i dau si la pachet , daca i-o placea

 

INGREDIENTE

  • 1 fir de praz mare
  • 250 g masline jumbo
  • 250 ml suc de rosii
  • 100 ml vin alb
  • 2 lg ulei
  • 1 lg de amidon
  • 1lgt zahar  
  • sare
  • piper
  • 100 g cus-cus
  • 1 pg de legume congelate (morcov , telina , patrunjel , pastarnac)
  • 1/2 gogosar
  • 2-3 lg ulei

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz cu masline si garnitura de cus-cus:

 Se spala prazul , se curata si se indeparteaza partea verde . Partea alba se taie cam de 3 cm si se pune la fiert in apa cu sare timp de 15 min . Intr-o tigaie se incalzaste uleiul , iar cand segmentele de praz s-au inmuiat/scurs , se dau la calit , pe toate partile . Se adauga maslinele , vinul , sucul de rosii , se sareaza daca mai este nevoie si se adauga si piperul dupa gust . Totul se tine la foc mic timp de 15-20 de minute . Din sosul format se iau cateva linguri , se amesteca cu amidonul si toarna inapoi in tigaie si sa nu uitati de lgt de zahar ... mmmmmmm , delicios -dulce/acrisor . 

Se mai dau cateva clocote si se opreste focul . Se poate servi pur si simplu cu paine , sau alaturi de un cus-cus cu legume , preparat cam asa : intr-un vas cu ceva sare se fierb legumele timp de 30 de minute . Se adauga si-un praf de piper (la mine rar lipseste de la orice preparat , ca la ardeleni , zaharul). O parte din morcovul fiert , l-am calit in 2-3 lg de ulei , am adaugat si gogosarul taiat marunt , am adaugat cus-cusul si-am completat cu supa de legume . Am lasat focul deschis doar 10 min , dupa care am oprit , am acoperit si-am lasat bobitele se absoarba tot lichidul . Cam gata ...

TIPS-URI

1

A mers alaturi de cus-cus si salata de iarna pe care-am preparat-o in toamna si pe care n-am postat-o inca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline si garnitura de cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mirela0911 1

20.11.2011, 20:03

sigur e bun, as gusta putin sa vad cum e pentru ca nu am mancat niciodata praz

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:53

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de Praz cu Masline (Reteta Video)