Profiterol

de Corinuta in Prajituri, 29 Aug 2010 | 7129 vizualizari

 

Nu arata el cine stie ce......dar mie tare-mi place acest desert.

 

INGREDIENTE

Ptr gogosele:

  • 100 g unt
  • 200 g faina
  • 200 ml apa
  • 4 oua
  • un praf de sare

Ptr crema de vanilie:

  • 650 ml lapte 
  • 3 oua
  • 225 g zahar
  • 125 g faina
  • 50 g unt
  • 1 zahar vanilat

Ptr crema de ciocolata:

  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 50 g unt
  • 200 ml frisca dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Intr-un vas punem la fiert apa si untul cu un praf de sare. Cand fierbe se ia de pe foc si se adauga faina amestecand bine. Se mai pune 2 minute pe foc sa fiarba amestecand continuu, apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga pe rand cate un ou amestecand cu mixerul.

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pun cu spritul sau cu o lingurita gogosele de dimensiunea unei nuci. Se coc 15 minute la 200 de grade, dupa care se reduce temperatura la 160 de grade si se mai coc 20 de minute. Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema de vanilie se amesteca bine ouale cu zaharul, se adauga 125 ml lapte rece si faina. Restul laptelui se fierbe, apoi se adauga la crema si se fierbe in continuare pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga vanilia si untul si se mixeaza putin pana se incorporeaza.

Se taie gogoselele pe jumatate si cu ajutorul unui sprit sau cu o lingurita se umplu cu crema de vanilie.

Pentru crema de ciocolata se fierb toate ingredientele mai putin frisca, pana se ingroasa putin, apoi se da la rece. Se bate frisca cu mixerul pana se intareste. Se poate pastra pentru ornat o parte, iar restul se amesteca cu ajutorul unui tel cu sosul de ciocolata. Se toarna peste gogosele si se da la frigider ptr 30 de minute, apoi se poate servi. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

burdulea56 1

30.08.2010, 00:32

Delicioase!

danis 1

30.08.2010, 12:41

super bun prima data am mancat la simo(nadina73)cu inghetata e foarte bun

Rodie 1

09.10.2010, 15:52

arata chiar foarte bine Corina, multumes de reteta, am sa o trec pe caiet.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Nesquik Cookies