Profiterol

de adela1981 in Dulciuri, 2 Mar 2012 | 5585 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 coji:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 gr faina
  • 3 oua ( marimea M)
  • sare
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 5  plicuri zahar vanilat
  • 50 gr amidon
  • 450 ml lapte
  • 200 ml frisca 
  • 1 lingura cacao
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Intai, preparam cojile, intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si se pun pe foc cu un praf de sare, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina si se mixeaza foarte  bine, se lasa  la racit ( eu de obicei o las sa fie doar calduta ) Dupa ce s-a racit putin,  adaugam ouale pe rand, mixand dupa fiecare foarte bine. Obtineti un aluat ca o pasta,  aluatul se pune intr-un pos  cu varf mare rotund, (eu am folosit varf mare steluta) si se fac rozete, intr-o tava cu hartie de copt. Se coc la foc iute 15 minute, apoi la foc potrivit, pana ce devin usor maronii.

Pentru crema pregatim asa, se pune laptele (fiert inainte) la foc sa se infierbante, intre timp mixam galbenusurile cu  zaharul si vanilia pana ce se albesc, apoi se adauga amidonul si se mixeaza bine.  Se ia laptele si se toarna in fir subtire peste galbenusuri, amestecand in continu.  Se pune iar pe foc si se lasa sa se ingroase, amestecand in continu. Se lasa la racit, acoperit cu o folie alimentara. Dupa racire se bate frisca si se amesteca cu crema de galbenusuri.

Dupa ce s-au copt cojile, se lasa la racit si se taie capac, dar  nu foarte mare, sau, daca aveti, varf de umplut, este mai usor,  infingeti varful in coji si umpleti cu crema. In crema ramasa, se adauga cacao si se subtieaza cu 2-3 linguri de lapte, sa fie ca un sos si se toarna  peste cojile umplute (se imparte la fiecare, mie mi-a ajuns toata crema, daca doriti sa innoate in crema :)) mariti cantitatile la crema )

Pofta dulce!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Profiterol