Tiramisu reteta cu fructe de padure

de nadea68 in Dulciuri, 30 Ian 2017 | 2553 vizualizari

 

Un desert colorat si foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 200 g savoiardi
  • 200 g zahar vanilat
  • 3 albusuri de oua
  • 300 g fructe de padure (zmeura, mure, coacaze...)
  • lichior Alchermes sau orice lichior preferiti
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu fructe de padure:

Tiramisu reţetă originală

Fructele de padure se spala si se lasa la scurs.

Intr-o craticioara, punem la fiert 100 ml apa cu 100 g zahar vanilat. Fierbem 10 minute.

Adaugam 50 g zmeura. Luam de pe foc si lasam la racit.

Intr-un bol, punem mascarpone si ricotta. Amestecam cu o furculita pana se omogenizeaza. Adaugam restul de zahar.

Albusurile le batem spuma. Adaugam la mascarpone.

Luam o forma de cozonac. Punem folie alimentara la baza si peretii formei, lasam sa iasa in afara.

La siropul obtinut din apa, zahar si zmeura, adaugam lichior.

Luam cate un piscot si-l trecem prin sirop. Procedam asa, pana facem un rand in tava.

Adaugam crema de mascarpone, un rand de fructe de padure, continuam cu alt rand de piscoturi, crema, fructe de padure, pana terminam ingredientele. Acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider 4 ore.

Inainte de servire, ornam cu fructe de padure.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate face si varianta Tiramisu la pahar :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pain perdu