Pufoasa cu cirese

de Corinuta in Prajituri, 7 Iul 2013 | 4167 vizualizari

 

Eeeeei, am facut si eu o prajitura cu cirese, ca prea multe am vazut la voi! A mea e mai modesta si simpla, asa ca mine :))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 200 g cirese
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufoasa cu cirese:

Se spala si se curata ciresele de samburi. Se pun pe un servetel de bucatarie sa se scurga din zeama.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se toarna peste albusuri amestecand usor. La sfarsit se adauga faina in ploaie amestecata cu praful de copt, amestecand incet cu o paleta de jos in sus pana se incorporeaza bine.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, eu am facut in tava de tarta. Se aseaza ciresele peste si se coace 20-30 de minute la 180 de grade. Se verifica cu scobitoarea si daca iese curata se scoate si se lasa la racit.

Se pudreaza cu zahar si se serveste.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

daca va place puteti orna si cu frisca, merge foarte bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Pufoasa cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Corinuta 1

09.07.2013, 11:58

Mersi Simo!

T I M E A 1

14.07.2013, 00:04

ce bine arata si ce buna e

Corinuta 1

14.07.2013, 10:44

Multumesc Timi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si piersici