Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata

de Anamaria7 in Prajituri, 7 Ian 2012 | 5405 vizualizari

 

De mult timp am vrut sa fac ceva dulce cu unt de arahide, dar nu imi gaseam momentul nici sa incerc, nici sa merg la magazin dupa el :P asa ca am zis ca e vremea! Reteta e modificata de pe un blog strain :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150 gr unt de arahide
  • 1 2/3 c zahar
  • 200 gr unt
  • 3 oua
  • 1/2 c lapte
  • 2 lgt esenta de vanilie
  • 2 c faina
  • 1 1/2 c fulgi de ciocolata
  • 1/2 pliculet praf de copt

Glazura:

  • 260 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata alba
  • 1 c frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata:

Blat:

Mixam untul bine cu zaharul si untul de arahide, apoi adaugam ouale, pe rand, apoi laptele, esenta si la final, faina amestecata cu praful de copt. Fulgii de ciocolata ii inglobam cu o lingura de lemn. Turnam blatul intr-o tava de 25cm x 35cm si tinem la cuptor la 180C pana trece testul scobitorii (vai, de cate ori am zis poezia asta :P).

Glazura:

Punem frisca pe baie de aburi, 2/3c intr-un vas si restul in alt vas. Taiem bucatele ciocolata si o adaugam pe cea cu lapte in vasul cu mai multa frisca. Lasam sa se topeasca si sa se omogenizeze, apoi luam de pe foc si lasam putin sa se raceasca (nu mult).

Turnam glazura de ciocolata cu lapte pe tot blatul, apoi stropim din loc in loc cu cealalta.

Ducem la rece si taiem cand s-a intarit de tot.

TIPS-URI

1

Este muuult mai buna a doua zi pentru ca se mai umezeste blatul :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat, glazurat cu ciocolata