Pui cu alune si apio

de anca_rm in Pui, 20 Ian 2017 | 2483 vizualizari

 

O reteta cu carne de pui mai deosebita. Cateodata imi e dor sa ies din cotidian si atunci incerc diferite combinatii de arome si texturi. Asta este una dintre ele si tare mult ne-a placut ce a iesit.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de pui
  • 2 fire apio
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri sos de soia
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • jumate legatura patrunjel verde
  • 50 gr alune de padure
  • coaja de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu alune si apio:

Carnea de pui am spalat-o si am taiat-o in cuburi mici. Intr-un castron, am pus carnea, deasupra ei, am adaugat 5 linguri sos de soia, piperul si coaja razuita de la o lamaie bio. Amestecam carnea foarte bine, astfel incat condimentele sa ajunga pe fiecare bucatica. Acoperim castronul cu o folie si punem la frigider pentru cateva ore. Se poate lasa de seara pana a doua zi.

 Alunele de padure le-am prajit intr-o tigaie.

Ceapa, apio si ardeiul le taiem, iar usturoiul il pisam.

Intr-o tigaie sau wok, punem doua linguri de ulei la incins. Cand uleiul este cald, adaugam carnea de pui si o lasam sa se faca usor, pana isi schimba culoarea. Adaugam ceapa, apio si ardeiul capia si o lingura de sos de soia. Daca considerati ca mai trebuie sare, acum puteti adauga, dar tineti cont ca sosul de soia este sarat. Acoperim cu un capac sau daca nu aveti capac potrivit, se poate pune folie de aluminiu.

Lasam pe foc circa 15 minute. Presaram deasupra alunele de padure si usturoiul pisat, mai lasam 2-3 minute sa fiarba. Oprim focul, presaram deasupra patrunjel verde tocat si acoperim din nou pentru 5 minute.

 Servim cald cu orez sau orice alta garnitura doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu alune si apio" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui la gratar cu mix mexican