Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi

de Ina in Mancaruri cu carne, 15 Iun 2014 | 3335 vizualizari

 

Aceasta a fost preferinta mamei-soacre, pentru pranzul de azi. Cand mi-a adus puiul si mi-a zis ce ar vrea sa fac cu el, m-am gandit daca nu-i vreo ocazie speciala si-am uitat eu :)))))))))

 

INGREDIENTE

  • un pui
  • 1,5 kg cartofi noi
  • 500 g ciuperci
  • 4 capatani de usturoi nou
  • condiment pentru friptura de pasare
  • o lingurita cu dulceata de ardei iute
  • fasole verde ( am folosit conservata )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi:

Dupa ce am curatat bine puiul, l-am parlit si l-am spalat bine in apa rece.

L-am stropit cu sos de soia, apoi l-am uns cu condiment pentru friptura de pasare  si dulceata de ardei iute.

Am curatat  si feliat 4 capatani de usturoi si am bagat o mana buna de usturoi in interiorul puiului, impruna cu alte condimente.

Separat, am curatat si feliat grosier cartofi noi , pe care i-am clocotit 2 minute in apa cu sare, dupa care i-am scurs de apa. 

Am curatat si ciupercile si le-am lasat 2 minute in apa clocotita, apoi le-am scurs de apa.

In vasul cuptorului cu halogem am asezat pe gratarul mic puiul, iar de jur-imprejur  am  alternat cartofii noi cu ciupercile, pe care le-am condimentat cu sare, sos de soia si felii de usturoi . 

Am pornit cuptorul 30 minute la 180 grade, apoi am intors puiul si l-am lasat inca 30 minute la 180 grade, pana ce s-a rumenit. 

Am scos puiul pe un platou, am indepartat gratarul si am lasat legumele inca 5 minute, la 150 grade, in sosul  format  din grasimea scursa de la de pui si condimente. 

Am servit puiul astfel pregatit, cu legume si usturoi, alaturi de o salata de  fasole verde cu mujdei de usturoi   ( eu am folosit fasole conservata , careia i-am adaugat doar mujdeiul, dupa ce am scurs lichidul din borcan )

Pentru cine doreste, poate adauga mujdei si peste pui si cartofi.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Daca puiul este mai mare, se mareste timpul de stat la cutor cu inca 10 minute, pe fiecare parte .

2

In cuptorul cu halogen nu este nevoie sa adaugam grasime , apa sau alte lichide, intrucat totul se gateste in sucul propriu, scurs in timpul prepararii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

15.06.2014, 20:30

Cat de apetisant

laura_n 1

16.06.2014, 16:16

uite de asta imi vine sa te banez )))
a fost bun? te-ai lins pe degete? ))))

Ina 1

16.06.2014, 16:35

sa zic ca eu si Costel am mancat un pui intreg ( mai putin o pulpa pe care a mancat-o mama-soacra? ) Nu zic ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu crema de branza si foietaj