Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult
Aceasta a fost preferinta mamei-soacre, pentru pranzul de azi. Cand mi-a adus puiul si mi-a zis ce ar vrea sa fac cu el, m-am gandit daca nu-i vreo ocazie speciala si-am uitat eu :)))))))))
Dupa ce am curatat bine puiul, l-am parlit si l-am spalat bine in apa rece.
L-am stropit cu sos de soia, apoi l-am uns cu condiment pentru friptura de pasare si dulceata de ardei iute.
Am curatat si feliat 4 capatani de usturoi si am bagat o mana buna de usturoi in interiorul puiului, impruna cu alte condimente.
Separat, am curatat si feliat grosier cartofi noi , pe care i-am clocotit 2 minute in apa cu sare, dupa care i-am scurs de apa.
Am curatat si ciupercile si le-am lasat 2 minute in apa clocotita, apoi le-am scurs de apa.
In vasul cuptorului cu halogem am asezat pe gratarul mic puiul, iar de jur-imprejur am alternat cartofii noi cu ciupercile, pe care le-am condimentat cu sare, sos de soia si felii de usturoi .
Am pornit cuptorul 30 minute la 180 grade, apoi am intors puiul si l-am lasat inca 30 minute la 180 grade, pana ce s-a rumenit.
Am scos puiul pe un platou, am indepartat gratarul si am lasat legumele inca 5 minute, la 150 grade, in sosul format din grasimea scursa de la de pui si condimente.
Am servit puiul astfel pregatit, cu legume si usturoi, alaturi de o salata de fasole verde cu mujdei de usturoi ( eu am folosit fasole conservata , careia i-am adaugat doar mujdeiul, dupa ce am scurs lichidul din borcan )
Pentru cine doreste, poate adauga mujdei si peste pui si cartofi.
Pofta mare!
1
Daca puiul este mai mare, se mareste timpul de stat la cutor cu inca 10 minute, pe fiecare parte .
2
In cuptorul cu halogen nu este nevoie sa adaugam grasime , apa sau alte lichide, intrucat totul se gateste in sucul propriu, scurs in timpul prepararii.
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult