Pui cu lămâie şi usturoi la cuptor

de madi_marin in Pui, 2 Aug 2012 | 4928 vizualizari

 

Ştiu de mai demult reţeta, dar de-abia acum am încercat-o. Sosul iese acrişor şi aromat de la usturoi.Friptura am servit-o cu garnitură de pilaf, dar merge foarte bine şi ca atare sau cu …extra usturoi

 

INGREDIENTE

  • 1 kg aripioare de pui (sau pulpe)
  • 1 lămâie
  • 1 căpăţână de usturoi
  • sare
  • piper
  • condimente pentru pui
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu lămâie şi usturoi la cuptor:

Aripioarele se curăţă, se spală, apoi se şterg de apă. Se punh într-un castron, se ung cu ulei  şi se presară cu condimente, sare şi piper.

Se pregăteşte o tavă cu puţin ulei unde se pune carnea, apoi se adaugă felii de lămâie, căţeii de usturoi şi apă cam o cană şi jumătate. Se dă tava la cuptor la foc iute. Se mai adaugă apă mai multă din când în când daca se doreşte şi sos, daca nu…lăsăm să scadă şi să se rumenească bine carnea.

Se serveşte fripura ca tare, cu garnitură la alegere sau cu mujdei.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu lămâie şi usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coquelet cu legume in vas tajine