Pui cu miere si smochine

de marcela1979 in Pui, 2 Noi 2014 | 3521 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui
  • 4 smochine
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 lgt scortisoara
  • 1 lgt ghimbir
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt piper
  • 1 lg miere de albine
  • 1 lgt curcuma
  • 1 vf cutit sofran pudra
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu miere si smochine:

Intr-o tigaie se incinge 2 lg de ulei de masline ,se pun pulpele de pui fara piele si se lasa sa se inabuse putin,se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul tocat marunt.Se adauga condimentele:scortisoara,ghimbirul,sare,piper,curcuma si sofranul,si se lasa sa se inabuse putin.Dupa 5 minute se pune mierea,apa sau supa de pui ,cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba carnea Cand carnea este fiarta ,lasam sa scada sosul apoi adaugam smochinele taiate in patru,acoperim tigaia si mai lasam 5 min sa fiarba dar sa nu se transforme in gem.

Se serveste cu cus-cus,orez sau simpla .

TIPS-URI

1

Inainte sa pui sofranul se dizolva intr-un pic de apa calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu miere si smochine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu susan si miere