Pui cu orez alb si sos de portocale

de susu in Pui, 28 Iun 2010 | 4762 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •   2 cani supa de pui
  • ½ cana supa de pui
  • ½ cana vin alb sec
  • 1 cana orez cu bob lung
  • 1 portocala
  • ½ piept de pui
  • Cateva feliute ghimbir proaspat
  • 4-5 catei de usturoi
  • 70 g unt
  • Un praf de curry
  • Sare
  • Piper alb    
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu orez alb si sos de portocale:

 Se pun cele 2 cani de supa pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga orezul, putina sare, piper si curry. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminiu si capac. Se tine pe foc mic 15 minute dupa care se ia capacul, se stinge focul si se mai lasa folia 10 minute dupa care se indeparteaza. Pieptul de pui spalat si sters bine se sareaza, pipereaza si se taie in bucati mai subtiri, potrivite. Se prajeste putin in untul incins dupa care se adauga ghimbirul spalat, curatat si taiat in felii subtiri. Adaugam supa si usturoiul pisat marunt si lasam sa dea in cateva clocote. Se scoate puiul si se adauga  in sos cateva felii de portocala cu tot cu coaja si vinul. Se lasa sa scada putin sosul dupa care se serveste alaturi de pui si orez decorat cu restul de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu orez alb si sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

nadina73 1

29.06.2010, 12:31

nu am mancat dar arata tare bine si cred ca e si foarte gustos

mihaelar63 1

29.06.2010, 16:12

o domnisoara misterioasa care serveste o mancare rafinata

Laly 1

29.06.2010, 22:55

Ce bunatate.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu sofran si ghimbir pe pat de orez cu curry