Pui cu orez, mazare si trandafiri din mere

de Ancutsa in Pui, 28 Sep 2018 | 2572 vizualizari

 

Pentru că am dorit să-i răsfăţ pe ai mei cu ceva deosebit, am pregătit pui rumenit, cu garnitură de orez şi mazăre, apoi decorate cu trandafiri din mere în aluat foietaj. Ne-a plăcut tuturor foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 2 piepţi de pui
  • 250 ml apă
  • 45 ml ulei
  • Sare, după gust
  • Pentru garnitură:
  • 200 g orez
  • 150 g mazăre
  • 30 ml vin alb
  • 150 ml apă
  • 40 g unt
  • Un praf de sare
  • 1/2 linguriţă vegeta de casă
  • Pentru trandafiri:
  • 2 mere roşii (155 g)
  • 120 g aluat foietaj
  • 250 ml apă
  • 1 lingură zahăr
  • Zeama de la o jumătate de lămâie
  • 1 lingură pesmet
  • 1 lingură zahăr brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu orez, mazare si trandafiri din mere:

 

Se spală piepţii de pui şi se taie în două. Se aşază într-o cratiţă cu puţin ulei, se presară sare şi se rumenesc bine. Din când în când, se adaugă câte puţină apă, ca să se pătrundă bine.

Pentru garnitură: într-o crăticioară, se pun mazărea, orezul, vegeta de casă, un praf de sare, vinul alb şi apa. Când sunt aproape fierte, se iau de pe foc, se adaugă puţin unt, se amestecă şi se dau la cuptor la foc mediu, cam 5 minute.

Pentru trandafiri: se taie 6 rondele dintr-o foaie de aluat foietaj adusă la temperatura camerei. Se aşază într-o tavă pentru brioşe, iar peste ele se pun hârtiuţe din hârtie de copt cu puţin orez crud, ca greutate, ca să nu se umfle şi mijlocul. Acestea se dau la cuptor la foc mediu, atât cât să se facă uşor aurii.

Apoi într-o crăticioară se pregăteşte un sirop mai slab: se pune apa cu zahărul şi zeama de lămâie la fiert, iar când fierbe, se stinge focul şi se scufundă cam 2 minute merele spălate şi tăiate felii subţiri. Se scot repede pe o tavă pregătită cu şervete din hârtie şi se lasă la uscat.

Se scot rondelele de foietaj din cuptor, se presară puţin pesmet, care va absorbi umezeala. Se modelează cu degetele feliile de mere astfel încât să le dăm formă de trandafiraşi, se aşază peste rondelele din foietaj, iar la urmă se presară puţin zahăr brun. Se mai dau la cuptor cam 5-7 minute, la foc mediu. Astfel, aluatul foietaj s-a copt cât trebuie şi nu s-a înmuiat, iar merele s-au copt fără să se fleşcăiască.

Trandafirii din mere au fost delicioşi, acompaniind armonios puiul, iar legumele în unt şi vin au fost foarte bune.

 

Timp de pregătire: 30 min

Timp de gătire: 1h

Porţii: 6

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/pui-cu-orez-mazare-si-trandafiri-din.html

TIPS-URI

1

Pentru că merele şi aluatul foietaj au timpi diferiţi de gătire, am precopt aluatul, apoi am aşezat feliile de mere cu grijă pentru a le da formă de trandafiri şi le-am mai dat la cuptor suficient cât să se coacă merele şi aluatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu orez, mazare si trandafiri din mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui asiatic cu susan negru