Pui cu paste si ciupercute

de radu_popovici in Pui, 23 Ian 2012 | 4024 vizualizari

 

Iata o reteta robusta si satioasa, cu gust si aroma pline de personalitate, completatesi echilibrate excelent de un vin tanar, dar de mare calitate: Alira Merlot 2009.

 

INGREDIENTE

  • 1 jumatate de piept de pui dezosata, fara piele, cca 150-200 g
  • 3 linguri de faina
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 100 g ciupercute champignon, feliate
  • patrunjel proaspat, tocat
  • 60 ml vin rosu, sec
  • 160-200 g spaghete
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu paste si ciupercute:

Se taie pieptul de pui in jumatate, pe orizontala. Se asaza feliile intre doua folii si se bat usor, ca sa aiba o grosime uniforma de cca. 5 mm.

Se scot fileurile din folii, se sareaza si se pipereaza. Se tavalesc apoi prin faina, cat sa se acopere uniform. Se scutura de exces.

Se fierb pastele in multa apa cu sare (cca. 2 lingurite la litru) pana ce sunt aproape facute, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg bine.

Intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu-iute. Se prajesc feliile de piept 2 minute, pe ambele parti, pana ce se rumenesc uniform. Se scot pe o farfurie.

Se adauga in tigaie ciupercile si usturoiul. Se sareaza si se soteaza 3-4 minute, sau pana ce ciupercile incep sa se rumeneasca.

Se readuce carnea in tigaie, apoi se adauga vinul. Se da in clocot, se micsoreaza flacara, se acopera tigaia si se mijoteaza carnea 3-4 minute. Se scot din nou feliile de carne pe o farfurie.

Se adauga pastele in tigaie impreuna cu patrunjelul si se amesteca in sos, timp de 1 minut.

Se feliaza carnea, pe un plan inclinat, ca sa se obtina felii cat mai mari.

Se scot pastele pe doua farfurii individuale, peste dele se pune sosul de ciuperci, iar feliile de pui se asaza deasupra. Se orneaza cu frunze de patrunjel.

 

TIPS-URI

1

Vin pentru servit: Alira Merlot 2009

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu paste si ciupercute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

23.01.2012, 22:35

Perfecta reteta!!!!!

mamaieelena 1

23.01.2012, 23:18

bun delicios

radu_popovici 1

25.01.2012, 09:30

Va multumesc pentru comentarii. Nu uitati insa de vinurile de la WineRo: fara ele placerea nu mai este aceeasi.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ciuperci, in sos de usturoi