Pui cu vin la cuptor si cartofi rumeniti

de COSTEO in Pui, 15 Aug 2013 | 4866 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de 2 kg
  • 6 cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • rozmarin
  • 700 ml bere
  • 1l vin alb
  • condimente granulate
  • 6 catei usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu vin la cuptor si cartofi rumeniti:

Puiul se curata bine,se pune la bait.Baitul se prepara din bere,usturoi pisat,cimbru,sare,piper,condimente granulate,rozmarin.

Lasam puiul intreg in bait 20 ore la rece.Dupa ce a stat 20 ore la rece in bait,scoatem puiul ,se portioneaza,se cresteaza bine,in crestaturi punem bucati de usturoi,se aseaza intr-o tava in care punem putin ulei,se da la cuptorul preincalzit pentru 30 minute la 180 grade.

Se intoarce pe ambele parti din cand in cand pentru a se rumeni frumos.Dupa 30 minute,adaugam vinul si mai lasam la cuptor cam 50 minute la 170 grade.

Intre timp pregatim cartofii.Se curata,se spala, se taie in 4,se pun la prajit in ulei incins.

Se scot pe servet de bucatarie pentru a se scurge de surplusul de ulei.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu vin la cuptor si cartofi rumeniti" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticlă