Pui Divan

de elucubratiiculinare in Pui, 27 Feb 2018 | 2859 vizualizari

 

Acest fel de mâncare și-a luat denumirea după locul în care a fost inventat Divan Parisienne Restaurant din Chatham Hotel -New York City. Un bucătar-șef pe nume Lagasi a creat acest fel de mâncare pentru un concurs cu care bineînțeles că a și câștigat.

 

INGREDIENTE

  • 450 g broccoli
  • 450 g piept sau mușchiuleț de pui
  • 100 ml supă de pui
  • 100 ml maioneză
  • 50 g brânză cheddar
  • 2-3 linguri unt
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 2-3 linguri pesmet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Divan:

Eu am ales varianta mai dietetică, adică am înlocuit maioneza cu smântână lichidă și brânza cheddar cu cașcaval.

Gătim puiul în ulei de măsline câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Broccoli se desface buchețele și se opărește în apă pentru 5 minute.
Se scoate în apă foarte rece pentru a opri gătirea și a rămâne verde.

Într-o tavă unsă cu unt, aranjăm broccoli.

Deasupra lui punem bucățile de pui.

Amestecăm într-un castron 100 ml supa de pui cu smântâna (maioneza) și turnăm peste pui. Apoi presărăm și cașcavalul ras.

Deasupra presărăm pesmetul amestecat cu unt topit.
Se dă la cuptor pentru 25-30 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade C.
Servim imediat!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Divan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

diaconta 1

28.02.2018, 22:33

Ce mult imi place mai ales ca imi place mult broccoli cu pui

diaconta 1

28.02.2018, 22:34

Ce mult imi place mai ales ca imi place mult broccoli cu pui

mihaelar63 1

02.03.2018, 10:04

interesanta reteta . As fi curioasa de textura crocanta data de pesmet . Multumim ca ne-ai prezentat reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui la punga cu sos de tarhon