Pui impanat cu usturoi

de Ina in Pui, 25 Ian 2012 | 7461 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui intreg ( fara cap si picioare )
  • boia dulce de ardei
  • sare/ delikat
  • piper
  • ulei pentru uns puiul ( 50 ml)
  • sos de soia
  • o capatana mare de usturoi
  • marar verde 
  • cartofi pentru garnitura 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui impanat cu usturoi:

Curatam cartofii, ii  spalam  si-i feliem, apoi ii fierbem pe jumatate, in apa cu sare ( sa nu intre furculita prea usor in ei ) . 

Puiul se curata si se spala bine in apa rece. Pe toata suprafata lui se fac din loc in loc "buzunare" prin strapungerea cu un cutit, in fiecare buzunar strecurandu-se bucati de usturoi. Ungem puiul cu ulei, il stropim bine cu sos de soia si presaram boia  dulce de ardei si piper.  Condimente presaram si in interiorul puiului, dupa care aruncam si o mana de catei de usturoi si crengute de marar. ( Eu am aruncat si-un carnat , gasit stingher prin frigider :D )

In cuptorul cu halogen ( sau in tava, daca folositi cuptorul de aragaz ) asezam feliile de cartofi fierti pe jumatate, pe care le stropim cu sos de soia si presaram delikat, bucati de usturoi si marar verde. Asezam puiul pe patul de cartofi si rumenim totul la  200 grade Celsius, in doua reprize a cate 30 minute. Intre cele doua reprize intoarcem puiul pentru a se rumeni uniform pe ambele parti. Cartofii vor fi scaldati in grasimea ce se va scurge din pui pe timpul coacerii, dar va asigur ca va veti linge pe degete de cat de gustosi vor fi.

Am servit cu salata de sfecla rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui impanat cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui in sos de rosii, sub capac de cartofi