Pui (imparat) impanat

de Constelatialeu in Pui, 21 Noi 2015 | 7847 vizualizari

 

Nerecomandat simandicosilor.....Si uite asa am prins idea din zbor....daca nu-s carnati macar imparati sa fie.....Zamfira stie....

 

INGREDIENTE

  • 1 pui cca 1,7 kg
  • 70 g unt
  • sunculita impanata, cca si ceva
  • usturoi cca 17 catei
  • 1 lingura soia
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita piper
  • Umplutura din borcan
  • 1 capatana de usturoi zdrobita
  • 1 lingura cimbru
  • 1 pahar cu vin alb
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui (imparat) impanat:

Mai intai pregatim puiul. Il spalam si inlaturam eventualele impuritati, il stergem cu un prosop si crestam din loc in loc buzunarele unde infigem sunculita impanata si usturoi, presaram un pic de sare peste toata suprafata puiului. Intr-o farfurie amestecam untul, sosul de soia, mustarul,boiaua iute, piperul si cimbrul, omogenizam pana obtinem o pasta numai buna de intins pe suprafata puiului. Dupa ce am ''imbracat'' puiul cu pasta obtinuta,intr-un borcan de 800 g punem usturoiul zdrobit, cimbrul, vinul si apa. Asezam puiul peste borcan si lasam sa se odihneasca cca 1/2 ora. Apoi incingem cuptorul si apoi reducem focul la mediul, in tava de la aragaz asezam borcanul cu puiul pe el,imbracam puiul in hartie de copt, in tava turnam un ibric cu apa si lasam o ora.Dupa o ora scoatem hartia de copt si mai lasam cca 2 ore la cuptor sa se rumeneasca bine. Am servit cu cartofi prajiti si salata de sfecla rosie.....

TIPS-URI

1

avem grija ca din cand in cand sa mai turnam apa in tava de la cuptor...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui (imparat) impanat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mirela0911 1

22.11.2015, 15:19

Vai tu, Cleme! Ce bine ar merge la ora asta!

Xandrinne 1

22.11.2015, 22:08

miki_a 1

23.11.2015, 13:08

Cum arata de bine!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla