Pui Kiev

de vio_dreams in Pui, 30 Sep 2014 | 10742 vizualizari

 

Un preparat clasic, in aparenta provenind din bucataria ucraineana, se pare ca totusi puiul Kiev ar fi fost pregatit pentru intaia oara la Moscova. Indiferent de origini ramane insa o reteta deosebita ce se preteaza la nenumarate garnituri dupa pofta si bunul plac al fiecaruia: piure, cartofi prajiti, cartofi naturi, ciuperci sote, etc

 

INGREDIENTE

  • 1 piept pui
  • 100 gr unt
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 2-3 fire marar verde
  • 2 lingurite zeama lamaie
  • sare, piper
  • 2 oua
  • 100 gr faina
  • 100 gr pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Kiev:

Lasam untul la temperatura camerei. Adaugam ceapa, usturoiul si mararul tocate marunt.

Adaugam sarea si piperul si zeama de lamaie si omogenizam compozitia.

Punem compozitia pe o folie alimentara si rulam astfel incat sa obtinem un rulou subtire. Dam la congelator cateva minute.

Batem feliile de piept de pui cu ciocanul de snitele si asezam pe fiecare cate o bucata de rulou de unt aromat.

Pliem astfel incat sa obtinem niste rulouri si prindem cu scobitori  ca sa nu se desfaca.

Dam rulourile astfel obtinute prin faina.

Batem ouale impreuna cu sarea si piperul si optional puteti adauga condimente pentru pui. Trecem  rulourile prin compozitia de ou.

Apoi le tavalim prin pesmet astfel incat sa acoperim toata suprafata acestora.

Le prajim in ulei bine incins pe ambele parti.

Apoi le scoatem intr-o sita ca sa elimine surplusul de ulei.

Le lasam cateva minute sa se odihneasca apoi le putem servi. Vom obtine un pus extraordinar de fraged, gustos si aromat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Kiev" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu sos dulce acrisor