Pui la cuptor,cu vinete,zucchini si rosii

de Toamna07 in Pui, 4 Iun 2012 | 7631 vizualizari

 

Continui sirul retetelor din - Meniul Perfect - G.Ramsay cu un meniu mediteraneean de vara .

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati mari de piept de pui,fara piele
  • 2 vinete medii taiate cuburi
  • 2 zucchini sau dovlecei taiati cuburi
  • 2 cepe verzi mici
  • 2 capatani de usturoi mici
  • 4-5 rosii prunisoare ,cojite,fara seminte si taiate sau 1 cutie de rosii la conserva
  • 1 pahar (330 ml) de vin alb sec
  • ulei de masline
  • cimbru
  • rozmarin
  • sare de mare si piper
  • putin patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor,cu vinete,zucchini si rosii:

- Presara cu sare bucatile de vanata si pune-le intr-o strecuratoare ; lasa-le sa stea 30 de minute,ca sa se scurga sucul amar. Clateste sub jet de apa rece si usuca-le cu un prosop de hartie .

- Incinge cuptorul la 190 de grade.

- Incinge o tigaie mare cu baza grea si stabila si pune in ea 4 linguri de ulei de masline. Asezoneaza pieptul de pui cu sare si piper pe toate partile(eu am pus si doua pulpe) . Pune carnea in tigaie,cu partea pe care a fost pielea in jos,si  rumeneste-o 4 minute , apoi intoarce-o si prajeste-o si pe partea cealalata .Muta carnea pe un platou .

- Adauga in tigaie ,daca mai este nevoie, ulei de masline si pune ceapa,usturoiul,vanata , rozmarin si cimbru.Caleste 7 minute,amestecand din cand in cand,pana se inmoaie ceapa si devine translucida , iar vanata incepe sa se inmoaie. Condimenteaza cu sare si piper.

- Adauga dovlecelul ,toarna vinul si lasa totul sa firba la foc mic ,pana cand vinul scade la jumatate . Intre timp ,pune la incins in cuptor o tava unsa cu ulei .

- Amesteca rosiile cu legumele si pune totul in tava de copt .Asaza deasupra legumelor pieptul de pui rumenit, stropeste cu purtin ulei de masline si lasa la cuptor 20 de minute,in functie de grosimea carnii,pana cand este bine patrunsa .

-Presarati patrunjel .

- Lasa preparatul sa se odihneasca 5 minute inainte de a servi pe farfurii calde, cu paine cu coaja crocanta .

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor,cu vinete,zucchini si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui cacciatore