Pui la punga

de babi5 in Pui, 22 Mar 2014 | 8526 vizualizari

 

Am tot poftit un pui grill ,si fiindca nu am grill la cuptor am ales intre pui pe sticla si pui la punga ,si am ales ultima varianta, a iesit super super bun. L-am imbalsamat bine cu un bait facut din suc de portocala, usturoi ,ulei de floarea soarelui si condimente apoi dupa ce a stat 1./2 ora asa imbalsamat l-am bagat in punga minune si tusti in cuptor cu el ...a iesit o bunaciune ..

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (cca ,1,5 kg
  • 2 portocale
  • 50 ml ulei
  • 6 catei de usturoi
  • putina boia
  • sare
  • piper
  • vegeta
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la punga:

Prima data am pregatit baitul pentru pui, am curatat usturoiul ,apoi l-am zdrobit cu presa de usturoi intr-un castronel l-am pus.

Am adaugat  sucul de la cele 2 portocale, boiaua,sarea,piperul,vegeta si uleiul, le-am amestecat bine ,apoi cu o pensula de silicon am imbalsamat puiul si pe dinauntru si evident in exterior.

L-am lasat o jumatate de ora sa-si ia mireasma din mirodenii apoi l-am asezat intr-o tava in care am pus un pahar de apa si am introdus tava in cuptorul in prealabil incins la 220 grade.

Cind puiul s-a rumenit bine am considerat ca este gata . Am inchis cuptorul si am mai lasat puiul in cuptor pina s-a racit putin .

Apoi am desfacut punga l-am asezat pe un platou si puiul este gata de a fi servit cu garniturile aferente ,dupa gustul fiecaruia .

Pofta sa aveti !

TIPS-URI

1

Garniturile pentru pui dupa gustul fiecaruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la punga" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la punga