Pui manastiresc

de Julie in Pui, 3 Noi 2010 | 13734 vizualizari

 

Si ,pentru ca ne-am tot "frantuzit" de ceva vreme cu retetele Laurei Calder ,sa trecem acum in bucataria romaneasca si sa incercam puiul manastiresc asa cum ni-l prezinta Radu Anton Roman-patriarhul gastronomiei nationale.

De va asteptati la o mancare simpla -manastireasca, aflati ca nu e chiar asa! Puiul acesta nu prea e pentru calugari, pare mai degraba "o gateala festiva, pentru oaspeti" .O mancare bogata , gustoasa,cu ingrediente una si una- de sa te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  •  500 g carne de pui ,
  • 150 g ciuperci,
  • 300 ml smantana,
  • 1 ceapa,
  • 3 catei de usturoi,
  • 3-4 felii bacon afumat (sau orice fel de afumatura),  
  • 1 ou, 
  • 200 ml supa,
  • 150 ml vin alb dulceag,
  • 2 linguri unt,
  • sare, piper, boia, cimbru,patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc:

Carnea de pui se taie in bucati mai mici ,se asezoneaza cu sare,piper,cimbru,boia si se pune la rumenit in o lingura cu unt. Cand s-a aramit friptura se stinge cu 100 ml supa fierbinte, se trece intr-o tava si se da la cuptor la foc mic , pentru 10-15min, sa se patrunda. Afumatura se taie felii subtiri si se pune intr-o tigaie impreuna cu ceapa tocata marunt si o lingura de unt.Ciupercile se taie si ele felioare si se amesteca cu afumatura si ceapa . Se lasa sa sfaraie putin si se sting cu vin si restul de  supa-  "apare ideea parfumata a unui sos".

Friptura din cuptor este de acum frageda asa ca se poate ineca in sos, iar deasupra  se toarna 150 ml smantana. Se mai lasa tava la cuptor inca 15-20 min apoi se drege mancarea cu urmatorul sos: oul batut cu sare,piper,cimbru, patrunjel tocat si amestecat cu restul de smantana .

De-acum mancarea e gata! Se serveste  fierbinte, alaturi cu mamaliga -tot fierbinte si ea.  In cele din urma vei fi de acord ca: "E greu sa nu te arunci , de nebun, cu mamaliga cu tot, in bunatatea asta sofisticata ca o justificare iezuita , e imposibil sa nu incerci sa inoti in ea ca in apa edenica ,amniotica , a capodoperei divine."    - Radu Anton Roman

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui condimentat