Pui pe sticla

de Rocsi in Pui, 20 Feb 2012 | 22131 vizualizari

 

Ieri fiind lasatul secului de carne am hotarat sa pregatim un pui pe sticla...A iesit o nebunie de pui,rumen si gustos!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • busuioc uscat
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 5 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 rosie decojita
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 canita mica de vin 
  • 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticla:

Puiul il spalam bine si indepartam tot puful de pe el. Curatam usturoiul si il pisam. Ceapa verde o taiem bucatele .

Intr-un bol amestecam:uleiul,sare,piper,boia de ardei,busuioc,patrunjel,usturoiul pisat,zeama de lamaie ,frunzele de ceapa verde taiate si vinul. Le amestecam bine de tot, apoi punem puiul si il tavalim pe toate partiele prin acest bait. Il lasam acolo 1-2 ore,timp im care il mai intoarcem.

Luam o sticla ,din sticla,si o umplem pe 3 sferturi cu apa. Infingem puiul in sticla. Asezam sticla intr-o tava,iar in tava punem putina apa. Pe pui mai taiem si cateva bucatele de unt si feliute de rosie deasupra . Dam puiul in cuptorul incins. Mai deschidem din cand in cand cuptorul si mai stopim puiul cu bait ce ramane in bol. Intr-o ora si jumatate ,maxim 2 ore puiul este gata,depinde cat de mare este.

Cand este gata il scoatem si servim alaturi de o muratura,o salata sau orice alta garnitura. Pofta buna!!!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rocsi 1

26.02.2012, 14:59

Retetegg

Ade200 1

22.11.2014, 06:41

Acum vreo 20 de ani când am auzit rețeta aceasta, un coleg asculta ce-mi povestea o doamnă, apoi m-a luat deoparte și m-a întrebat: " Bine, dar cum bagi puiul în sticlă?!"

Rocsi 1

24.11.2014, 21:03

Ade

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui pe borcan