Pui thailandez cu legume la cuptor

de papabundetot in Pui, 16 Iun 2013 | 4738 vizualizari

 

Pentru ca venit primavara desi…inca nu suntem convinsi de asta am simtit nevoia ca in acest weekend sa mancam ceva legume,ceva proaspat si bun,si cum aveam si muuulta nuca de cocos (de la experienta de weekendul trecut in care am facut laptele de cocos),am zis ca a venit randul sa fac ceva si cu nuca obtinuta din acel proces asa ca am facut un pui thailandez (numele lui vine de la crusta de cocos de pe pui).

Inarmata cu bani si rabdare multa am plecat sambata de dimineata la piata in cautare de legume bune,proaspete pentru a putea crea ceva deosebit la masa de pranz pentru familia mea.

 

INGREDIENTE

  • Am luat
  • 2 dovlecei,
  • 1 vanata,
  • ciuperci pleurotus,
  • morcovi (aveam acasa)
  • ceva verdeturi pentru salata (ridichi,rosii,castraveti,salata verde,leurda).
  • Pentru mancarea in sine am avut nevoie de
  • 7-8 pulpe de pui (pot fi si mai putine dar noi suntem 4 si atunci…e nevoie de mai mult)
  • legumele mentionate mai sus.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui thailandez cu legume la cuptor:

Pentru pui am facut o marinata din sos de soia,curry si chilly,in care s-au si scaldat vreo 1-2 ore.

Legumele (dovlecei,vanata,morcovi,ciuperci) le-am taiat bucati mai mici ,cubulete si morcovul rondele,le-am pus intr-o tava cu putin unt la cuptor,si cam dupa 15-20 minute le-am intors si le-am si asezonat putin cu sos de soia si le-am mai lasat 15 minute in cuptor. Pulpele de pui marinate deja le-am dat prin ou si apoi prin  amestec de pesmet,cocos si sare si le-am pus pe foc la prajit,le-am lasat doar cateva minute cat sa prinda o cursta frumoasa aurie si apoi le-am pus la cuptor peste legume care intre timp s-au si facut mai mult de jumatate. Am lasat totul inca 20-25 minute la cuptor si la final mancarea a fost ceva deosebit cu aroma de primavara.

Am insotit aceasta mancare cu o salata din verdeturile cumparate din piata. Merita incercata reteta pt ca e deosebita.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui thailandez cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor