Pulpe de pui cu prosciutto, lamaita si fasole alba

de laylalala in Pui, 22 Mar 2010 | 4576 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui cu os, fara pielita
  • 6 felii de prosciutto
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 capatani intregi de usturoi
  • 500 gr rosii cherry
  • 200 ml vin alb 
  • 1 conserva (400 gr) fasole alba, scursa
  • 30 frunze proaspete de lamaita
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu prosciutto, lamaita si fasole alba:

Incalzeste cuptorul la 160⁰C.Sareaza si pipereaza pulepe de pui apoi aseaza cate 3 frunze de lamaita pe fiecare pulpa.Infasoara fiecare pulpa in cate 1 felie de prosciutto.
Incaleste uleiul intr-o tigaie si prajeste pulpele cate 5 minute pe fiecare parte pana cand feliile de prosciutto devin usor crocante.Intre timp injumatateste capatanile de usturoi si rosiile cherry care sunt mai mari.
Aseaza pulpele prajite intr-un vas termorezistent.Adauga usturoiul, rosiile, vinul alb si 3 frunze de lamaita.Asezoneaza totul cu sare si piper, acopera vasul cu folie de aluminiu si da-l la cuptor 40 minute.
Dupa cele 40 minute, scoate vasul din cuptor si mareste temperatura cuptorului la 220⁰C.Inlatura folia de aluminiu si adauga fasolea alba apoi mai da preparatul la cuptor, neacoperit, 30 minute.Presara prepratul cu frunzele de lamaita ramase si serveste-l.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu prosciutto, lamaita si fasole alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui pane