Quiche cu dovlecel

de cristina1985 in Retete Delikat, 2 Iul 2018 | 4177 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • un varf de cutit sare
  • 90 g unt
  • 60 ml apa rece
  • 2 lg-te amestec de ierburi si marar Delikat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2-3 lg pesmet
  • Umplutura:
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 dovlecel (460 g )
  • 100 g masline negre fara samburi
  • 2 oua
  • 90 g telemea
  • 100 g cascaval
  • marar
  • 2 lg-te amestec de ierburi si marar Delikat
  • Ornat:
  • seminte de susan negru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu dovlecel:

Aluat: Se amesteca faina, sarea, praful de copt, amestecul de ierburi si marar Delikat (pesmetul nu se pune in aluat). Se adauga untul si se mixeaza pana cand aluatul este nisipos. Se pune apa si se framanta putin, pana incepe sa se lege. Se pune intr-o folie alimentara si se baga la frigider 30 minute.

Umplutura: se rad  branza, cascavalul, 1/2 din dovlecel (restul se taie in cubulete,la fel ca si ceapa verde, maslinele si mararul). Se amesteca toate ingredientele cu 1/2 lg-ta sare (daca telemeaua este foarte sarata, atunci nu mai puneti) si piper. Pentru gust se pun si cele 2 lg-te amestec de  ierburi si marar Delikat, care ofera o aroma unica, deoarece contin ingrediente 100% naturale, fiind una din prioritatile acestui brand.

Aluatul se intinde intr-o tava cu diametru de 28 cm. Se pune o hartie de copt deasupra si se asaza boabe de fasole ( care pot fi folosite la alte tarte), pentru a  se pastra forma de tarta. Se coace in cuptorul preincalzit, timp de 10-13 minute. Se scoate tava si hartia de copt cu fasolea boabe, se  pune pesmetul deasupra, se toarna amestecul de oua cu branza si dovlecel si se presara seminte de susan negru. Se mai lasa 30-35 minute sau pana este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele din cartofi, dovlecel si morcov